Πότε το σεξ γίνεται… εφιάλτης;
Σε κάθε ερωτική δραστηριότητα, και σε οτιδήποτε έχει σχέση με την σεξουαλική επαφή, το ζητούμενο δεν είναι άλλο από το να φτάσεις σε οργασμό, τουλάχιστον έτσι όπως το έχουν ιδανικά οι περισσότερες γυναίκες στο μυαλό τους.
Μάλιστα, συχνά το να φτάσουν σε οργασμό οι γυναίκες το συνδέουν άμεσα με τις… ικανότητες, φυσικές και μη, του συντρόφου τους, θέτοντας σε πολλές περιπτώσεις ζήτημα τεχνικής ή ακόμα και φυσικής κατάστασης και χρεώνοντας σε εκείνον το γεγονός ότι μπορεί να μην φτάνουν σε οργασμό.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε παγκόσμιο επίπεδο και μεταξύ των ηλικιών 18 – 49, το 33% των ενεργών σεξουαλικά γυναικών δεν φτάνουν σε οργασμό. Ποια είναι, όμως, τα αίτια για αυτό;
Γιατί κάποιες γυναίκες δεν μπορούν να φτάσουν στην κορύφωση;
Οι ειδικοί δίνουν σαν αιτία διάφορους παράγοντες, όπως μπορεί να είναι η εμμηνόπαυση, οι πόνοι στην πυελική χώρα, έλλειψη επαρκούς λίπανσης του κόλπου κ.ά. Όμως, σε περίπτωση που δεν συντρέχει κανένας από τους παραπάνω λόγους και δεν βιώνεις οργασμό, τότε είναι πολύ πιθανό να είσαι σε μια κατάσταση ανοργασμίας.
Άσχετα με τα… θρυλούμενα, η ανοργασμία δεν είναι πάθηση, ενώ από την κατάσταση αυτή μπορεί να υποφέρουν τόσο γυναίκες όσο και άνδρες.
Τύποι ανοργασμίας
Προσοχή! Το ότι είσαι ανοργασμική δεν σημαίνει ότι δεν ευχαριστιέσαι το σεξ, ότι δηλαδή δεν βιώνεις την απόλαυση και την ηδονή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να εμπλέκονται οι όροι «ανοργασμική» και «ψυχρή» γυναίκα, η οποία δεν βιώνει απόλαυση παρά μόνο έναν ελαφρύ σεξουαλικό ερεθισμό.
Ας δούμε, όμως, μαζί τους υπάρχοντες τύπους ανοργασμίας:
Πρωτογενής ανοργασμία
Όταν δεν έχεις βιώσει ποτέ στην σεξουαλική σου ζωή οργασμό, παρά την έντονη απόλαυση που μπορεί να αισθάνεσαι.
Δευτερογενής ανοργασμία
Είχες οργασμό, αλλά πάντα έφτανες σε αυτόν με μεγάλη δυσκολία.
Περιστασιακή ανοργασμία
Όταν δεν έχεις οργασμό στο σεξ, αλλά φτάνεις σε οργασμό με τον αυνανισμό ή με την χρήση δονητή.
Γενικότερη ανοργασμία
Πρόκειται για την ανοργασμία που οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Η βασική της διαφορά με την πρωτογενή ανοργασμία είναι ότι η τελευταία οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες.
Πού οφείλεται και ποιες γυναίκες επηρεάζει;
Στην πλειοψηφία των καταστάσεων ανοργασμίας, αιτία είναι διάφοροι ψυχολογικοί παράγοντες, που βασίζονται κυρίως στο ότι η γυναίκα δεν «αφήνεται» ώστε να φτάσει σε οργασμό. Μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξουν διάφορες τραυματικές καταστάσεις, όπως μια επιθετική συμπεριφορά ή ένας βιασμός, που δεν αφήνει τη γυναίκα να έχει εμπιστοσύνη τόσο στον εαυτό της όσο και στον ερωτικό της παρτενέρ.
Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς, στις περισσότερες περιπτώσεις η αιτία είναι η έλλειψη αυτογνωσίας αναφορικά με το τι κάνει τη γυναίκα να απολαύσει το σεξ και κατ’ επέκταση να φτάσει σε οργασμό.
Αναφορικά με τον οργασμό και την πηγή του, επικρατεί κι εδώ μια γενικότερη λανθασμένη αντίληψη. Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα κάτι: Ο οργασμός προέρχεται από τον ερεθισμό της κλειτορίδας.
Είναι, λοιπόν, αδύνατο να περιμένει μια γυναίκα τον οργασμό να έρθει μόνο μέσω της διείσδυσης, από την οποία βάσει ερευνών και μαρτυριών μόνο μια στις πέντε γυναίκες φτάνει σε οργασμό. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η κλειτορίδα, όπως το πέος στον άνδρα, έχει πάρα πολλά αισθητήρια νεύρα, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητη και πηγή σεξουαλικού ερεθισμού. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, για τον οποίο δεν θα πρέπει να την παραμελείς!
Σημαντικό ρόλο στην αδυναμία να φτάσεις σε οργασμό μπορεί να παίζουν και νευρολογικές παθήσεις, αλλά και ο διαβήτης. Ο αλκοολισμός είναι, επίσης, σημαντικός παράγοντας ύπαρξης ανοργασμίας.
Πώς αντιμετωπίζεται η ανοργασμία;
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να μιλήσεις ανοιχτά για το πρόβλημά σου στον σύντροφό σου. Όπως έχουμε ξαναπεί, η επικοινωνία και η ειλικρίνεια στο ζευγάρι είναι πολύ βασικοί παράγοντες για την ύπαρξη καλής και υγιούς σεξουαλικής ζωής.
Έτσι, θα βελτιώσετε μαζί την ερωτική σας καθημερινότητα, μαθαίνοντας ο ένας το σώμα του άλλου και κυρίως τα ευεργετικά αποτελέσματα του ερεθισμού της κλειτορίδας σου.
Εάν η πηγή της ανοργασμίας σου είναι ζήτημα ψυχολογίας, μην διστάσεις να επισκεφθείς έναν ειδικό ψυχολόγο, που θα σε συμβουλεύσει και θα σε κατευθύνει αρμοδίως, βοηθώντας σε να απελευθερώσεις την σεξουαλικότητά σου. Σε περίπτωση παθολογικού προβλήματος, οπωσδήποτε μίλα με τον γυναικολόγο σου, ώστε να εστιάσεις στην πηγή του προβλήματος.
Όπως και να έχει, να ξέρεις ότι υπάρχει λύση για κάθε πρόβλημα. Σημασία έχει να χαλαρώσεις και να αφεθείς πρωτίστως στο να απολαύσεις το σεξ. Εφόσον χαλαρώσεις, αναπόφευκτα αργά ή γρήγορα θα έρθει και ο οργασμός.
Με πληροφορίες από marieclaire.fr
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Εθισμός στο σεξ: Πώς μπορεί να σου χαλάσει τη ζωή;
Ντροπή στο σεξ: Πού οφείλεται και πώς θα την ξεπεράσουμε;
«Ψυχρή» γυναίκα στο σεξ: Μύθος ή αλήθεια;
Source link