WomanGr

Η γυναίκα αύριο!

Ποιες αλλαγές μπορεί να φέρει η εμμηνόπαυση στα μαλλιά μας; Πόσο σημαντικές είναι οι ορμονικές αλλαγές που περνάμε για την υγεία της τρίχας μας και τι πρέπει να κάνουμε;

Ποιες αλλαγές μπορεί να φέρει η εμμηνόπαυση στα μαλλιά μας; Πόσο σημαντικές είναι οι ορμονικές αλλαγές που περνάμε για την υγεία της τρίχας μας και τι πρέπει να κάνουμε;

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική βιολογική μετάβαση που σηματοδοτεί το τέλος των αναπαραγωγικών χρόνων της γυναίκας. Ενώ επιφέρει διάφορες ορμονικές αλλαγές και σωματικές αλλαγές, η επίδραση της εμμηνόπαυσης στα μαλλιά μας μπορεί να είναι καθοριστική. Ποια είναι όμως τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση με τα μαλλιά της και πως μπορεί να βοηθήσει την τρίχα της να παραμείνει υγιής;

Τα μαλλιά μακραίνουν πιο δύσκολα – Η τρίχα γίνεται πιο λεπτή: Η μείωση των οιστρογόνων που παράγει μια γυναίκα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αναπτύσσονται τα μαλλιά της. Έτσι, από την ηλικία των 50 περίπου και έπειτα, όπου η γυναίκα βιώνει την προεμμηνόπαυση ή την εμμηνόπαυση, τα μαλλιά σταματούν να μακραίνουν τόσο συχνά και η τρίχα γίνεται πιο λεπτή, κάτι που οδηγεί πολλές φορές στο να σπάει ή να αποκτά ψαλίδα.

Μαλλιά λιγότερο ενυδατωμένα, ξηρά και θαμπά: Η εμμηνόπαυση αλλά και οι επεμβάσεις στα μαλλιά (αλλαγή χρώματος, ντεκαπάζ, περμανάντ ή άλλες χημικές επεξεργασίες) αδυνατίζουν τα μαλλιά γιατί χάνουν την πολύτιμη ενυδάτωση που χρειάζονται για να μην είναι ξηρά και θαμπά. Επίσης οι αλλαγές των οιστρογόνων με την έλευση της εμμηνόπαυσης μπορεί να επηρεάσουν την παραγωγή φυσικών ελαίων που συμβάλλουν στην υγρασία των μαλλιών.

Γκρίζα μαλλιά: Η εμμηνόπαυση είναι μια περίοδος όπου τα γκρίζα μαλλιά κάνουν πιο ηχηρή την εμφάνισή τους. Καθώς η παραγωγή μελανίνης μειώνεται, η χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το χρώμα των μαλλιών, οι γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν περισσότερες λευκές τρίχες ή την έναρξη του γκριζαρίσματος, ειδικά στο λεγόμενο στεφάνι (γύρω από τους κροτάφους).

Διαχείριση αλλαγών μαλλιών:

Η εμμηνόπαυση δεν είναι το τέλος του κόσμου. Οι αλλαγές που επιφέρει στον οργανισμό μας αλλά και στα μαλλιά μας είναι πλέον στον μεγαλύτερο βαθμό ελεγχόμενες. Αρκεί να προσέξετε την διατροφή σας, να μην σταματήσετε να περιποιείστε τα μαλλιά σας και να αναζητάτε επαγγελματική βοήθεια όπου και όταν οι απλές μέθοδοι δεν είναι αρκετές.

  1. Ισορροπημένη Διατροφή: Διασφαλίστε μια δίαιτα πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες για να υποστηρίξετε τη συνολική υγεία των μαλλιών. Εάν είναι απαραίτητο βάλτε στην καθημερινότητά σας την λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής. Υπάρχουν ειδικά συμπληρώματα για τα μαλλιά και τα νύχια σας που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά από τον πρώτο κιόλας μήνα λήψης τους.
  2. Απαλή περιποίηση μαλλιών: Χρησιμοποιήστε ήπια σαμπουάν και μαλακτικά για να αποτρέψετε την περαιτέρω ξήρανση και αφυδάτωση των μαλλιών σας. Μην παραλείπετε την μάσκα μαλλιών σε εβδομαδιαία βάση. Επίσης υπάρχουν θεραπείες που μπορείτε να προμηθευθείτε από το εμπόριο ειδικά για τα μαλλιά μετά την εμμηνόπαυση. Ακόμη, φροντίστε να αποφύγετε το υπερβολικό styling με θερμότητα και τις σκληρές χημικές επεξεργασίες στην λεπτή τρίχα σας.
  3. Μην παραλείπετε το κούρεμα: Το τακτικό κούρεμα μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των σπασμένων άκρων και στην πρόληψη του σπασίματος, συμβάλλοντας στη συνολική εμφάνιση πιο υγιών μαλλιών. Διατηρήστε ένα μήκος στο ύψος περίπου των ώμων σας, το οποίο δεν θα χρειάζεται ιδιαίτερα σκληρές επεξεργασίες για να είναι χτενισμένο και περιποιημένο. Επίσης καλό είναι να αποφύγετε τα εξτένσιονς γιατί, όσο κι αν σας αρέσουν τα μακριά μαλλιά, η τρίχα σας θα φθαρεί ανεπανόρθωτα.


Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *