WomanGr

Η γυναίκα αύριο!

θα περιοριστούν τα πειράματα στα ζώα σ

Θα περιοριστούν τα πειράματα στα ζώα στην Ευρώπη

Σεπτεμβρίου 16th, 2010

Νόμος για την προστασία των ζώων ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με τον οποίο θα περιοριστούν τα πειράματα στα ζώα στην Ευρώπη και θα υπόκεινται σε αυστηρές κανονιστικές ρυθμίσεις, ενώ θα απαγορευτούν στους μεγάλους πιθήκους.

Αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού ανάμεσα στους υποστηρικτές της πλήρους κατάργησης των πειραμάτων στα ζώα και σε αυτούς που προβάλλουν την ανάγκη να συνεχιστούν τα πειράματα για να προοδεύσει η επιστημονική έρευνα, «αυτός ο νέος ευρωπαϊκός νόμος φιλοδοξεί να θέσει την ΕΕ στην πρωτοπορία της προστασίας των ζώων» σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο Τζον Ντάλι.

Τα πειράματα στους μεγάλους πιθήκους, όπως οι χιμπαντζήδες, οι γορίλες και οι ουραγκοτάγκοι, θα απαγορευτούν αυστηρά. Ο νόμος προβλέπει επίσης ότι θα υπάρξει αυστηρός περιορισμός στη χρησιμοποίηση για πειράματα όλων των πρωτευόντων θηλαστικών.

Σύμφωνα με τον νόμο, τα πειράματα στα ζώα θα αντικατασταθούν, όσο περισσότερο είναι δυνατό, από μια επιστημονικά ικανοποιητική μέθοδο υποκατάστασης. Παράλληλα, ο νόμος ορίζει να μειώνονται στο ελάχιστο ο πόνος και τα δεινά που προκαλούνται στα ζώα.

Στο εξής, τα ζώα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιούνται παρά μόνο για πειράματα που έχουν στόχο την πρόοδο της έρευνας για τον άνθρωπο, τα ζώα και τις νόσους (καρκίνοι, σκλήρυνση κατά πλάκας, Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον).

https://womangr.com/

Δείτε σχετικά

  • Το μυστικό της μακροζωίας
    Στα 108 της χρόνια, η Ελεν Φέιθ Κιν Ράιτσερτ εξακολουθεί να αποφεύγει τα λαχανικά, το πρωινό ξύπνημα και οτιδήποτε έχει να κάνει με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αντίθετα, λατρεύει τα χάμπουργκερ, τη σοκολ...
  • Τι μεγαλώνει 3 φορές στο σώμα ενός άνδρα, στην θέα μιας γυναίκας;
    Αν και είμαστε σίγουροι οτι όλοι νομίζετε πως ξέρετε την απάντηση, ας δούμε τι λέει η επιστήμη για το θέμα: Το μέρος του ανδρικού σώματος που μπορεί να να γίνει μέχρι και τρεις φορές μεγαλύτερο όταν ο...
  • Μύθοι και αλήθειες για την ανδρόπαυση
    Το σύνδρομο αυτό των ανδρών, μετά την ηλικία των 50 έως 60 ετών, αποτελεί διεθνώς θέμα πολύχρονης συζήτησης και αμφισβήτησης μεταξύ των επιστημόνων. Μια πρόσφατη πολυκεντρική μελέτη στην Ευρώπη ξεκαθ...

Leave a Reply

Κάντε κλικ για να ακυρώσετε το σχόλιο.

You must be logged in to post a comment.