WomanGr

Η γυναίκα αύριο!

η νεφερτίτη έκανε το πρώτο λίφτινγκ

Η Νεφερτίτη έκανε το πρώτο λίφτινγκ!

Σεπτεμβρίου 24th, 2010

Βρετανοί ειδικοί βρήκαν στη διάσημη προτομή της ένα εσωτερικό μοντέλο με στραβή μύτη και ρυτίδες.


Το όνομά της είναι συνώνυμο με την ομορφιά εδώ και 3.300 χρόνια, αλλά φαίνεται ότι στην πραγματικότητα η Νεφερτίτη δεν ήταν τόσο ωραία όσο πιστεύουμε. Σύμφωνα με τη βρετανίδα ιστορικό Μπέτανι Χιουζ και την ομάδα της, η διάσημη προτομή της βασίλισσας της Αιγύπτου, που τη δείχνει με ίσια και λεπτή μύτη, ψηλά ζυγωματικά και «γατίσια» μάτια, είχε υποστεί ένα είδος αρχαίου λίφτινγκ από τον γλύπτη των ανακτόρων προκειμένου να αναδειχθεί σε πρότυπο καλλονής.

Η επιστημονική ομάδα, η οποία βάσισε τη μελέτη της σε προγενέστερη έρευνα γερμανών ειδικών, υπέβαλε την προτομή σε αξονική τομογραφία με ακτίνες Χ και ανακάλυψε ένα δεύτερο εσωτερικό μοντέλο από ασβεστόλιθο, με κυρτή μύτη και ρυτίδες γύρω από τα μάτια, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σαν πρότυπο. Φαίνεται ότι στη συνέχεια ο γλύπτης δούλεψε επάνω σε αυτό το μοντέλο σαν πλαστικός χειρουργός, διορθώνοντας τις ατέλειες.

«Το άγαλμα είναι όμορφο αλλά όχι τόσο όσο το γνωστό μας. Δείχνει ότι η μύτη της Νεφερτίτης ήταν κυρτή και ότι η βασίλισσα είχε ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Είναι ένα αληθινό πορτρέτο μιας αληθινής γυναίκας» είπε η ιστορικός στην εκπομπή της στην τηλεόραση.

Η ομάδα της Χιουζ θα διερευνήσει έναν τύμβο στην Κοιλάδα των Βασιλέων, όπου πιστεύεται ότι είναι θαμμένη η αδελφή της Νεφερτίτης, προκειμένου να διαπιστώσει αν η οικογένεια είχε τα ίδια χαρακτηριστικά.

Η προτομή της Νεφερτίτης, η οποία πέθανε γύρω στο 1330 π.Χ. σε ηλικία που προσδιορίζεται από τα 29 ως τα 38 έτη, είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες αρχαιότητες που έχουν ανακαλυφθεί στην αρχαία Αίγυπτο μετά το χρυσό προσωπείο του Τουταγχαμών, ο οποίος ήταν μάλλον γιος της.

Ανακαλύφθηκε το 1912 στην περιοχή του Τελ ελ Αμάρνα, την πρωτεύουσα του βασιλείου του συζύγου της Νεφερτίτης, του Ακενατών. Εκτέθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1923. Σήμερα φιλοξενείται στο Νeues Μuseum του Βερολίνου.

Η αποκάλυψη ότι η αιγύπτια βασίλισσα δεν ήταν τόσο εκθαμβωτική έγινε για πρώτη φορά πέρυσι από μια ομάδα γερμανών επιστημόνων που υπέβαλε επίσης την προτομή σε αξονική τομογραφία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η προτομή της Νεφερτίτης, η οποία φιλοτεχνήθηκε πιθανότατα κατ΄ εντολή του Ακενατών, μάλλον απηχούσε τον θαυμασμό που έτρεφε ο φαραώ για εκείνη.

https://womangr.com/

Δείτε σχετικά

  • Τέλειες καμπύλες χωρίς νυστέρι, από τον Dr Rey!
    Ποιος είναι ο Dr Rey; Μα φυσικά ο διάσημος πλαστικός χειρουργός Dr 90210 του Ε!, Ένας από τους πιο διάσημους lifestyle experts στον κόσμο!Πριν τρία χρόνια, ο Dr Robert Rey αποφάσισε να αξιοποιήσε...
  • Βotox και άλλες μη επεμβατικές μέθοδοι που αναζωογονούν την επιδερμίδα του προσώπου
    Το Botox ήταν μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στον 20ο αιώνα, όσον αφορά το κομμάτι της αισθητικής του προσώπου. Και αυτό διότι λίγες φορές μπορεί μια τόσο απλή διαδικασία να φέρει ένα τόσο έντον...
  • Η δίαιτα on-off: Άλλη μια «μαγική» δίαιτα
    Τη μία ημέρα τρώτε, την άλλη… δεν τρώτε! Αυτή είναι, σε αδρές γραμμές, η νέα δίαιτα «Τhe Alternate-Day Diet», που κάνει θραύση στο εξωτερικό, κυρίως επειδή θεωρείται εύκολη στην εφαρμογή της. Γνωστή κ...

Leave a Reply

Κάντε κλικ για να ακυρώσετε το σχόλιο.

You must be logged in to post a comment.